חינוך ילדים לברכות

בס"ד
שלום כבוד הרב, בהמשך לשאלה הקודמת-
*אם אני רוצה להגיד ק"ש שעל המיטה (שמע ישראל, "ואהבת את ה' אלוקיך") עם תינוקת שרק נולדה האם מותר לי להזכיר את שם ה' או שעדיף שלא כי היא אינה כשירה ללמוד זאת?

*מאיזה גיל בערך אפשר לברך עם ילד קטן?

תודה רבה!

תשובה:

אין דבר יותר יפה מלומר ליד הילדה קריאת שמע, כשמזכירים פסוקים שלמים ניתן לומר שם ה' וזה מצויין, חכמים הזכירו את המעשה ברבי יהושע בן לוי שאמו היתה מביאה אותו לבית הכנסת שכשהיה מוטל בעריסה כדי שישמע דברי תורה. אולם ברכות אין טעם לומר עם ילד עד שהוא לא יודע לדבר, וממילא ללמוד לאומרם. החינוך בשלב ראשון יהיה שכאשר את אוכלת את מברכת לידו שישמע.

רוב נחת!