טבילת כלים בכלי אבן / דבר חריף

שלום הרב
שתי שאלות:
1. בעלי קיבל במתנה מחבר דרוזי (שהמשפחה שלו מכינה ) כותש שום מאבן .ז זה כמו קערה קטנה ועוד מקל עבה שכותש את השום או את תבלינים. האם זה מותר בשימוש (זה חדש)? יש צורך לטבוןל?

2. היניו בחג אצל חמותי. היא בטעות לקחה קרש חתוך חלבי וחתכה בו בסכין בשרי עגבניות, פטרוזיליה ושום. כששמתי לב והערתי את תשומת ליבה היא זרקה את השום אבל השאירה את העגבניות והפטרוזיליה. היא אמרה שאין שום בעיה. שאמרתי לה שאולי הקרש חיתוך הוא עכשיו טרף כי היא חתכה בסכין בשרית היא צחקה עלי ואמרה שטויות. רציתי לדעת מה הדין. גם של הסלט וגם של קרש החיתוך והסכין הבשרית.

תשובה:

שלום רב

אם אכן מדובר בכלי העשוי מאבן הוא אינו חייב טבילה, כפי שנראה מדברי הרמב"ם מאכלות אסורות פי"ז הל' ו.

באופן כללי הדין אמת, גם אם אדם יקח סכין טרף ממש אבל נקי ויחתוך בו עגבניות כשהכל קר ולא חם, הכל מותר. כאן ספציפית יש בעיה, שכן השום נעשה אסור באכילה ואם היו שיירי שום על הסכין או על קרש החיתוך אסור לאכול אותם, ויש לנקותו לפני חיתוך העגבניה.