שימוש בתנור-גז ביום טוב

שלום רב,
יש לי תנור אפיה העשוי מפח/אלומיניום סגור בחלקו ומחובר בצינור לבלון גז. בתוכו יש פתחים ללהבה. (נקנה מבדואים). יש לו "רגליים" לעמוד על הקרקע. שאלתי: האם אני יכולה להשתמש בו לאפייה בשבועות(כאמור הוא אופה בלהבות אש)? ושנית-האם הוא טעון טבילה? (גודלו בערך מטר על מטר,נייד וקל).

תשובה:

שלום רב

כלי שהאוכל לא מונח עליו ממש, כמו תנור שמניחים בתוכו תבניות, אינו חייב טבילה. לגבי השימוש בו בחג השבועות, מותר בכפוף לכללים הרגילים בשימוש בגז, כלומר אסור להנמיך את האש או לכבותה בחג, כך שאם תאפי שם יש להשאיר את התנור דלוק עד מוצאי החג. כמו כן אין להבעיר אש חדשה ביום טוב, אלא רק להעביר מאש קיימת.

בהצלחה רבה וחג שמח!