נדר ונשבע וחשב על משהו אחר

שלום
אם נדרתי והתכוונתי למשהו אחד ממה שאמרתי, אבל בתוך תוכי מהלחץ ב"לב" מה שנקרא חשבתי על משהו אחר..מה שאמרתי זה מה שיש לקיים ?
נדרתי בקול עצמי

תשובה:

שלום רב,

מבואר בגמרא (שבועות כו,ב) שאין הנדר או השבועה חלים עד שיהיה פיו וליבו שווים. והסיבה לכך היא, שאם הוא נודר ובליבו חושב אחרת לא חל הנדר משום שלא היתה לו כוונה. מאידך, כוונת הלב לבד אינה מחילה נדר משום שבנדר יש דין של ביטוי שפתיים. שצריך להוציא בפיו. וכך נפסק ברמב"ם (שבועות פ"ב ה"י), ובשו"ע יו"ד (סי' רי סעי' א', וסי' רלט סעי' א').

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתגובתך אני מבין שבשאלתך שכתבת שחשבת על משהו אחר, הכוונה היא לא על משהו הפוך ממה שאמרת כמו נודר לפת חיטים והתכוון לפת שעורים. אלא סתם כך חשבת על דבר אחר, כמו חשבון הבנק וכד'… אם כך בודאי שחל הנדר. שהרי רצית ואמרת את הנדר.