האם מותר לחזן להתפלל תפילת החזרה בקול ללא שהתפלל תפילת לחש?

מה הדין בחזן שעלה לתיבה והתחיל תפלת מנחה בלחש ולאחר שסיים לפני שהתחיל חזרה בקול הגיע אדם לבית כנסת עם חיוב וטען שהוא רוצה להיות חזן והוא יתפלל בקול רם וזה יחשב לו גם תפלת לחש וגם חזרת השץ האם זה מותר או שהוא צריך להתפלל בלחש ולא להיות חזן

תשובה:

שלום רב

בשעת הדחק כשהוא אבל ואין לו מנין אחר בסמוך וכדומה יש להתיר לעשות זאת. בפרט כאשר מדובר במנין מצומצם מאוד ויש חשש שאין עשרה עונים אמן בחזרת הש"ץ שאז אולי יש בכך גם מעלה.

מקורות:

מעיקר הדין על החזן להתפלל תפילת לחש קודם לכן כדי להסדיר תפילתו בפיו. כמו כן, על פי קבלה התיקון בתפילת הלחש הוא שונה מזה של תפילת החזרה ואין טעם לערב ביניהם. אעפ"כ כתב המשנה ברורה בסי' קכד ס"ק ו שבשעת הדחק יש להקל, ובברכת הבית שער מב כתב שבאבל נהגו להקל בכך בשעת הצורך כדי שיוכל לקיים את חובתו להתפלל לפני העמו. מה שכתבנו לגבי מנין מצומצם הוא על פי הגה' מעשה רוקח סי' קכד ושו"ת ישועת משה [אהרונסון] ח"ג סי' נז.