בישולי עכו"ם – עובדת זרה

לכבוד הרב שלום רב,

ברשותך יש לי שאלה,
לסבתא שלי יש עובדת זרה, שעוזרת לה בכל צרכיה, ישנה אצלה וכו'.
השאלה שלי היא האם מותר להנות אנו הנכדים מהדברים שהיא תאפה/תבשל?
סבתא הייתה עושה כל שבת מן לחם לשבת (כובנה) ועכשיו, כשלסבתי אין כוח היא עושה אותה.
האם היא מותרת?
תודה כבוד הרב ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב

בודאי אסור לאכול, אבל לא רק לכם, גם לסבתא… יש לדאוג שכל האוכל הבא לבית יהיה מוכן על ידי יהודי, והעובדת הזרה רק תחמם את האוכל. או לחילופין, שיהודי יהיה שותף בהכנה, כמו נתינת המאכל בתנור וכדומה. יש עוד דינים בענין זה כמו בשר שנתעלם מן העין, כדאי לעיין במאגר השו"ת שלנו בענין.

בהצלחה רבה