פתיחת קבר לצורך קבורה בקבר ישראל

שלום.אחי  נעדר מזה 19 שנה.לפני יומיים המשטרה הודיעה שנמצאה הגולגלת שלו בעבר ושלפני מספר ימים הצליחו לעשות זיהוי ודאי באמצעות בדיקות.הגולגלת מונחת בנפרד בתוך שקית בארון בבית העלמין בקיבוץ גבעת ברנר.באותו קבר ישנם איברים של עוד אנשים שטרם זוהו ולא ידוע אם הם גויים בשל חוסר זיהויים.לעומת זאת הנפטר קבור בקיר שבו בוודאות מבדיקה שעשינו קבורים גם גויים.בנוסף,ישנה סבירות שהקבר יפתח בשביל הוספת או לקיחת איברים עפ"י הצורך של המכון המשפטי או בקשת משפחה אחרת.
שאלתי האם יהיה מותר לפתוח את הקבר במקרה כזה ולהעביר אותו לקבורה בעיר מולדתו בנפרד בנשר.תודה

תשובה:

שלום רב

קראתי בכאב את השאלה, יהי רצון שלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולכם!

לדעתי, כיון שכרגע הוא מוטל בבזיון ואינו קבור בקבר ישראל אלא יחד עם גויים ובצורה מבוזה, הדבר מותר בלי שום ספק.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי ח"י סי' ר"י. וכן כתב בשו"ת משפטי עוזיאל שאלות הזמן סי' לה, שאף שלצורך כבוד בעלמא אין לפתוח קבר [ומשום כך אסר לפתוח קבר אחים כדי לחלק קבורתם לקברים נפרדים] אם המת אינו קבור בקבר ישראל מותר לפתוח את קברו.