התרת נדרים על מנהג האר"י שלא להסתפר עד שבועות/ שהכל על מים מברז

שלום וברכה כבוד הרב

לא הסתפרתי/התגלחתי כבדרך כלל בל"ג בעומר או אחריו, עברה לי המחשבה שאולי או בטוח שאלך על פי מנהג האר"י
אבל אני רוצה להסתפר… צריך התרת נדרים?

שהכל נהיה בדברו יכולה לפתור שתייה עתידית ממים מברז, או רק מה שכבר מזגתי?

תודה ושבוע טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב

אם היתה לך החלטה לנהוג כמנהג האר"י שלא להסתפר עד שבועות, יש לערוך התרת נדרים.

ברכת שהכל יכולה לפטור כל מה שנגיש לך בלי שום מניעות, ובכלל זאת מי הברז.