האם יש עלי קללה או כישוף ?

שלום כבוד הרב! אני נשואה 6 שנים ויש לי ברוך השם 3 בנות אך בבית אין שלום בית ולא ברכה אנחנו לא מצליחים לקנות בית וכל דבר אינו הולך לנו ! המשפחה של בעלי הם מאוד רעים אמא שלו אני יודעת שמקללת אותי בכל הזדמנות היא ובנותיה 4 אחיות יש לבעלי . אני ממש מפחדת מהם אחותו מקנאה בי ובבנותי . כל הזדמנות שאני ובעלי רבים היא נותנת לו לישון אצלה שבועות ולא מזיז לה שיש לי ילדים אני מאוד לא רגועה בכל מה שקשור בהם . איך אני יכולה לדעת אם עשו לנו משהו כישוף קללה ? ומה עלי לעשות ?
תשובה:

שלום רב

קראתי בכאב את דבריך, המצב הזה אכן נשמע לא נעים וחובה לטפל בו לבל יחמיר חלילה. הייתי מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי, גם כדי לקדם את מצב היחסים ביניכם, וגם כדי שתוכלו לספק לעצמכם תשובה הולמת כיצד לנהוג במצב המשפחתי העדין שנקלעתם אליו, מצד אחד נראה שכדאי לכם להתרחק מעט מהמשפחה של בעלך מבחינה פיזית, המגורים יחד והקשר הרציף לא עושים לכם טוב, ומצד שני יש להזהר שלא לפרום את החוטים העדינים של היחסים שבכל זאת קיימים. כמו כן אתם זקוקים כנראה ליעוץ לכלכלה נכונה. כל הקשיים האלו הם המפירים את שלום הבית אצלכם, ולא בלל נתונים לא טובים, וחבל! אתם יכולים לחיות נפלא ביחד.

במקביל, אם את חוששת לעין הרע ושאר דברים רעים, יש תפילה מועילה מאוד מהרב החיד"א שכדאי לומר בכוונה רבה כל יום:

"נֶגַע צָרַעַת, כִּי תִהְיֶה בְּאָדָם; וְהוּבָא, אֶל-הַכֹּהֵן.
נַחְנוּ נַעֲבֹר חֲלוּצִים לִפְנֵי יְהוָה, אֶרֶץ כְּנָעַן; וְאִתָּנוּ אֲחֻזַּת נַחֲלָתֵנוּ, מֵעֵבֶר לַיַּרְדֵּן.
נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי, יָקִים לְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ:  אֵלָיו, תִּשְׁמָעוּן.
נָהָר פְלָגָיו, יְשַׂמְּחוּ עִיר-אֱלֹהִים;  קְדֹשׁ, מִשְׁכְּנֵי עֶלְיוֹן.
נָחִיתָ כַצֹּאן עַמֶּךָ  בְּיַד מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן.
נֶגֶד אֲבוֹתָם, עָשָׂה פֶלֶא;  בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׂדֵה-צֹעַן.
נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי  מֹר אֲהָלִים, וְקִנָּמוֹן.
נֵר יְהוָה, נִשְׁמַת אָדָם;  חֹפֵשׂ, כָּל-חַדְרֵי-בָטֶן.
נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתוֹתַיִךְ, כַּלָּה; דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ, וְרֵיחַ שַׂלְמֹתַיִךְ כְּרֵיחַ לְבָנוֹן.

נֻדוּ מִתּוֹךְ בָּבֶל, וּמֵאֶרֶץ כַּשְׂדִּים יצאו (צֵאוּ); וִהְיוּ, כְּעַתּוּדִים לִפְנֵי-צֹאן.

נֹשְׁקֵי קֶשֶׁת, מַיְמִינִים וּמַשְׂמִאלִים בָּאֲבָנִים, וּבַחִצִּים, בַּקָּשֶׁת מֵאֲחֵי שָׁאוּל, מִבִּנְיָמִן.
רבונו של עולם , הצל את עמך בית ישראל מכל מיני כשפים ומכל מיני עין הרע. וכשם שפרשת כנפיך על אבותינו שבמדבר, שלא שלטה עליהם עינא בישא דבלעם, כן תפרוש עלינו ברחמיך הרבים להיותנו מכוסים במכסה ובהנהגה בשמותיך הקדושים מכל עינא בישא"

הצטרף לדיון

46 תגובות

  1. היי. שמי שירן בת ליאורה יש לי 3 ילדים ואנחנו מנסים עוד מעט שנה להכנס להריון ובדרך צצות בעיות כל הזמן רציתי לדעת אם יש משהו עלינו. בעלי צבי בן זיוה. תאריכי לידה שלי 24.5.85 בעלי 09.03.78

  2. אוהב לגמרי את הגישה הזאת מאוד מאוד מתחבר זה הסיבה שכיף לי להחכים פה בשו"ת אין כאן אמונות מוזרות שלא ראינו אצל רבותינו יש כאן בהחלט מסורת פסיקה והשקפה כפי שמקובלנו מרבותינו מצוקי ארץ

  3. שלום כבוד הרב .
    יש לי חבר שלוש שנים אני יודעת שאני אוהבת אותו ובטוחה בזה לפעמים אני מרגישה שיש עלי מין כישוף שעשה עלי שלא אשחרר ממנו . בחיים לא הייתי כזאת יש מצבים שאני שונאת אותו ופשוט עדיין לא מצליחה לשחרר ממנו הוא יעשה טעות ופשוט לא אוכל לשחרר בחיים לא הייתי ככה אני יודעת שאני רוצה להצליח איתו אבל בזמן האחרונה אני חושבת שיש עלי כישוף איך אפשר לדעת לבטל אני לא יכולה עם הבכי הזה בשנתיים האחרונות כל יום שני אור בת מרים ויצחק

  4. אין כישוף והכל שטויות והבלים, מה שכן יש, זה תורה קדושה מה' יתברך האוסרת על קשר זוגי מחוץ למסגרת של נישואין, ואין ספק שמי שרוצה ברכה וזוגיות טובה, עליו להקפיד על דיני תורתנו הקדושה עליה מסרו יהודים את נפשם בכל הדורות. בשורות טובות.

  5. שלום כבוד הרב,
    בתקופה האחרונה לא הולך לי שום דבר ותמיד יש בלת"מים שמכניסים אותי להוצאות!
    אני חושבת שיש עלי עין או שנעשה כישוף. האם אפשר לבדוק זאת?
    אילת בת מלכה

  6. היי קוראים לי אריאל אור ברזני לפני שנה שיניתי את השם לנועה בר. בת 22 נמצא בקשר מזה שנה עם בן אדם גרוש ואב ל2 בנות מ2 אמהות שונות. מרגיש שמנסה לצאת מהקשר אך ללא הצלחה מאש שאני שם מרגישה דיכאונות וחרדות וחוסר חשק לחיים. מבקשת לברר אם הכל בראש או שעשו עליי משהו תודה מראש

  7. אין שום קללה וכישוף, פשוט בשלום בית יש להשקיע, ועוד להשקיע ועוד להשקיע, ולספוג ולוותר ולסלוח ולחייך ולתת אהבה והמון נתינה ורק כך יש שלום בית.
    תצליחו!!

  8. אין שום כישוף, צריך לעבוד ולהשקיע בשלום בית ובטיפוח הזוגיות, תפנקו את עמכם תשקיעו מחשבה בויתור ובהכלה. בשורות טובות.

  9. עמכם? מה הכוונה לטפח את עמכם..(אמכם?)
    ואמרו לי שיש כישוף ולכן זה לא ברור לי איך התשובה היא לא..כשיש סיטרא אחרא , תפילות לא עוזרות..אני בטוחה שאימו עשתה מהו כי היא שונאת אותי מאוד..סתם כך , אובססיבית פשוט..אשמח לתשובה שתעזור לי

  10. מה שכתבנו לכולם נכון גם לגביך, אין כישופים ולא צריך להתפס לאמונות תפלות, יש להתחזק בשמירת המצוות, להתפלל באמונה לה' יתברך בשמחה ובטוב לב, ולהשקיע בזוגיות כמו שצריך. הכל מצויין.