מנגל בחג השבועות

שלום וברכה, אני בעלת תשובה ומשפחתי רוצים לעשות בחג שבועות על האש כאשר אנחנו שם רציתי לשאול האם הדבר מותר?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני הדבר מותר, אולם בהתאם לדיני החג, אין להדליק אש חדשה אלא להעביר מאש קיימת, ואין לכבות את הגחלים בחג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין בעיה להבעיר, כאשר האש לכתחילה אינה חדשה אלא הועברה מנר אחר, אבל לא כדאי לנפנף בקרטון כיון שיש שאלה אם מוקצה הותר לצורך אוכל נפש, אלא בכלי המיוחד לזה או בסתם כלי.