יחוד במשרד – האם מועילה נעילת החדר הפנימי?

שלום רב,

רציתי לשאול את השאלה הבאה בנוגע לפתרון אפשרי לאיסור יחוד במציאות שבה אני נמצא במקום העבודה:

אם אני במקום העבודה בסיטואציה של יחוד, אבל אני בחדר אחר. האם יועיל שאנעל את עצמי בחדר? בחדר שלי רק אני נמצא.

את הפתרון הזה הציע חבר, אבל נראה לי קצת קשה כי אני יכול לפתוח את החדר מתי שאני רוצה, אז לא ברור לי אם זה מועיל.

תודה רבה!
תשובה:
שלום רב
כאשר יש שני חדרים זה לפנים מזה, ולחדר הפנימי אין יציאה ישירה נפרדת לרשות הרבים אלא צריך לצאת דרך החדר החיצון, אם בחדר החיצון יש בעיה של ייחוד לא מועיל לנעול את הדלת של החדר הפנימי אלא אם כן המפתח אינו ביד אף אחד מהמתייחדים.
מקורות:
ראה קידושין פא ע"א ובראשונים שם, וע"ע חלקת מחוקק סי' כב ס"ק י, בינת אדם סי' כז כח, דברי מלכיאל ח"ד סי' קב חזון איש אבהע"ז סי' לד, ואגרות משה אבהע"ז ח"ד סי' סה, ודבר הלכה סי' יא סעי' ב.