האם שני ערבים קבלנים כל אחד ערב על כל הסכום?

ערבים קבלן על חוב, או על חוזה שכירות, האם המובן שערבותם על החוב או השכירות מתחלקת ביניהם, או שכל אחד ערב על כל הסכום?
תודה

תשובה:

שלום רב,

המלווה או המשכיר יכול לגבות את כל החוב מאיזה ערב שירצה. לאחר שאחד פרע הכל, לעניין אם יכול לתבוע את הערב השני לשלם לו מחצית מהערבות, נחלקו הפוסקים.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' עז סעיף ג וסי' קלב סעיפים ג-ד ובש"ך שם סק"ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המחלוקת היא לגבי סתם ערבים שאינם קבלנים. בערבים קבלנים לכו"ע ניתן לתבוע את אחת מהם על כל החוב והמחלוקת היא אם אחד יכול לחזור על חבירו ולתבוע להשתתף עמו.