שימוש במטהר מים ביתי בשבת

האם מותר בשבת להשתמש במטהר מים בתי אוסמוזה הפוכה

תשובה:

נדון רחב יש לענין מסנני מים על יסוד פחם, ששם המים מתערבים המסננת בפחם ונעשים לא ראויים לשתייה ואז הם יוצאים משם דרך הפילטר כשם נקיים. בסוג כזה של מסננת נחלקו הדעות כפי שתוכל לראות בהרחבה כאן וכאן, ויש להחמיר. כמובן כל המתקנים הדיגיטליים אסורים בשימוש בלי ספק [תמי 4 ואחרים].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראוי לציין שבמסנן 4 או 5 שלבים מגיע דוד של כעשר ליטר (בגלל שהסינון מדי איטי). ניתן לסגור בער"ש או לפני השימוש הראשון בשבת את הברז שליד החיבור עם הצינור של המים הרגילים, כך לא נכנסים מים רגילים חדשים והשימוש הוא מהמים המסוננים שבדוד בלבד (בדרך כלל זה מספיק לשבת) ובמוצ"ש פותחים את הברז בחזרה.