ללכת לבית העלמין פעמיים באותו היום

שלום רב,
האם מותר לי לעלות לבית העלמין פעמיים באותו היום?יש שתי אזכרות לשני אנשים שהייתי מעוניינת לכבד את זכרם ושתיהן באותו היום. נאמר לי שאסור לעשות זאת, רציתי לברר עם כבוד הרב, האם נכון הדבר.

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה ללכת לבית העלמין פעמיים באותו יום לשתי אזכרות. אדרבה, היום יום הזכרון, אם תלכי לכמה אנשים שנהרגו למענינו, ותגידי על קברם כמה פרקי תהילים ברכות יחולו על ראשך. המנהג הוא שלא עולים לאותו קבר פעמיים באותו יום, וגם זה אינו איסור כמובן.