ייחוד כלה עם חמיה

שלום,
אני ובעלי גרים בבית של חמי (אדם מבוגר) ללא חמותי.
רציתי לשאול האם יש בעיה של איסור ייחוד כאשר בעלי אינו בבית ואני וחמי נשארים בבית לבד?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, בלי ספק יש כאן שאלה של ייחוד, אלא שקיימים כאן גם ההיתרים הרגילים בענין זה, שאם בעלך נמצא בעיר ובאופן עקרוני הוא עשוי לבוא אין בכך איסור, וכן אם הבית פתוח ויש אנשים שעלולים לבוא בלי לבקש רשות, וכו'. או שיש לכם ילדים קטנים הנמצאים איתך בבית.

בהצלחה רבה