מצא שעון בחניון האוטובוסים שבתחנה המרכזית

לפני שלושה ימים מצאתי אבדה (שעון) במתחם חניון האוטובוסים בתחנה המרכזית בירושלים, כיצד אני משיב אותה לפי ההלכה?
האם לתלות מודעה בחניון היכן שמצאתי פחות או יותר או שעלי לתת אותה למחלקת אבדות בתחנה המרכזית (כי מצאתי את האבדה מחוץ לתחנה בחניון).

תשובה:

שלום רב,

תתלה מודעה בחניון. ובעיקר טוב שתתלה מודעה במחלקת אבידות של אגד, או תכניס מודעה בתוך הסלסלה של השעונים. מאחר וסביר שהמאבד יפנה למחלקה, ומאידך, לא ניתן למסור את השעון עצמו למחלקה, מאחר והם לא נוהגים על פי כללי ההלכה והם נותנים לכל פונה לבחור לעצמו את האבידה שלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישנם שני טעמים להתיר אבידה במקום שרובו גויים. משום שאבידת גוי מותרת ומשום שהמאבד התייאש. לדעת החזון איש ביו"ד סוף סי' ב, רוב החילוניים דינם כאנוסים, מאחר שאין אנו יודעים להוכיח כראוי, ואבידתם אסורה. לעניין ייאוש תלוי אם דין שעון כמו כסף שהמאבד שם לב מיד ומתייאש. גם מסתבר שאם השעון אינו יקר מדי, גם מי שחשוד על גניבה לא יגנוב אותו. ועעין עוד בתשובה כאן.