מחיר שהוצג על המוצר שונה מבקופה ונראה כטעות

לכבוד הרב שלום,
אתמול הייתי בסופר פארם וחיפשתי קרם הגנה לילדים.
ראיתי שהמחירים של המוצרים הללו נעים בין 40-90 ש"ח וככל שהכמות גדולה ורמת ההגנה גבוהה כך המחיר יותר יקר.
לאחר חיפוש גיליתי מוצר שנחשב הכי גדול בכמות וגבוה ברמת ההגנה שלו במחיר של 40 ש"ח שזה מאד תמוה. חיפשתי שוב וראיתי שעל כמה מהמוצרים הללו מוטבע המחיר הנ"ל אך ליד המדף היה אותו מוצר בדיוק עם אותה כמות גדולה ורק רמת הגנה קצת נמוכה – וב90 ש"ח.
הלכתי לקופה ואכן לפי הקוד הופיע 90 אבל בגלל המחיר שמודבק הקופאית חייבה אותי רק 40.
שאלתי אותה עם חלה כאן טעות או שיש מבצע אבל היא אמרה שאם זה המחיר שמופיע אין כאן מקום לטעות.
אשמח לדעת מה עלי לעשות? לפי חוק הגנת הצרכן הבנתי שאם זה המחיר שמופיע אין פה מקום לשאלות אבל כבודו מלא עולם ואני חוששת מאיסור גזל כי יש לי תחושה גדולה שחלה כאן טעות והמוצר עולה 90 ש"ח ולא 40.
תודה!

תשובה:

שלום רב,

ככל הנראה לא מדובר בטעות מאוד בולטת, ולכן את לא צריכה לשלם יותר מ-40 ש"ח.

מקורות:

הרבה דיינים סוברים שחוק הגנת הצרכן תקף גם לפי ההלכה, עיין כאן. לכל הדעות, אם הנהלת הרשת מעדיפה להתנהג בהתאם לחוק, אין בעיה לנצל את החוק.

ככל שמדובר בטעות בולטת שלאף לקוח לא ידמה שהמחיר הודפס במכוון, מסתבר שאף לפי החוק הרשת לא חייבת לתת במחיר שהוצג. עיין כאן.