נולדה לאמא שאינה יהודיה אולם היא שומרת שבת מצוות וכו'

שלום כבוד הרב,
אני לא ילידת הארץ והורי גם כן… אבי יהודי ואמי לא …
אני שומרת שבת , הולכת לבית הכנסת , שומרת כשרות , שומרת חגים וכו׳. אני רואה את עצמי יהודיה לכל דבר
בתיכון למדתי תורה שבעל פה וגמרא
השאלה שלי האם אני צריכה לעבור גיור או לא בשביל להתחתן כדת וכדין

תשובה:

שלום רב,

אם למדת תורה שבעל פה, וגמרא מן הסתם גם למדת שהיהדות נקבעת לפי האמא. (למרות שביהדות הכל נקבע לפי יחוס האב, הסיבה שעצם היהדות נקבעת לפי האמא, הוא מפני שיהודי וגויה לא תופס בהם קידושין. ואומרת הגמרא שקנסו את היהודי שהתחתן עם הגויה, ו"הפקירו" את ייחוסו אחר הילדים, לכן הילד לא מתייחס כלל אחר אביו היהודי, ולא נותר אלא לקבוע את ייחוסו אחר האם). מסיבה זו אם תרצי להתחתן עם יהודי, ומן הסתם זהו רצונך, תצטרכי לעבור גיור. אולם מאחר שאת מתארת מצב שכבר היום את שומרת שבת כשרות חגים וכו' תוכלי לעשות הליך מזורז ולא תצטרכי לךעבור הליך גיור ארוך כפי שכולם עוברים.

בהצלחה