מניעת היריון לאישה בת 36

בס"ד
שלום כבוד הרב, אישה בת 36 עם 3 ילדים ברוך השם(2 בנים ובת). האם מותר לה להשתמש בגלולות למניעת הריון בידיעה והחלטה ברורה שאינה מעוניינת בילדים נוספים?

תשובה:

שלום רב,

אישה אינה מצווה במצוות פריה ורביה. אלא שהיא משועבדת לבעלה, ואינה יכולה למנוע היריון בניגוד לרצונו. וכל זה אינו רלוונטי במקרה האמור. אולם מעבר למצוות פריה ורביה, יש גם מצווה נוספת "לא תהו בראה, לשבת יצרה", אמנם זו קלה יותר, אבל עדיין מצווה היא. ובמצווה זו גם אישה מצווה, לכן ללא כל סיבה מיוחדת אין למנוע היריון. הייתי מציע לכם, לגשת לרב לשטוח בפניו את ההתלבטויות שלכם, ולקבל הלחטה מושכלת ומגובה בהלכה.