כיריים או תנור לפסח?

שלום לרב המשיב. קראתי בעיון את התשובות באתר בנוגע להכשרת תנורים וחצובות כיריים לפסח. בסיכומם של דברים, אתם לא ממליצים להקל ולהכשיר לא בזה ולא בזה. ויורשה לעי לשאול במטותא: אנו משפחה [בני אשכנז] שביכולתה לרכוש בכמה מאות שקלים או תנור לפסח או כיריים של גז, ואת הפריט שלא נקנה ניאלץ להכשיר גם השנה. מה א"כ להעדיף? קניית תנור או קניית כיריים של גז?

תשובה:

שלום רב

ראשית, יש היום כיריים פשוטות של גז ב150 ש"ח, כך שאני מקווה שבכל זאת תוכלו לרכוש גם וגם… אם לא, לכאורה עדיף לקנות תנור חדש ואת החצובות והכיריים לצפות היטב לאחר ההכשרה בנייר כסף.

חג שמח.