אם יש צורך להקפיד על כיוון השינה

האם משמעותי לאיזה צד מיטות בחדר שינה
והיכן לישון לצד המזוזה או הפוך

תשובה:

שלום רב,

יש אכן משמעות לכיוון השינה. אך מאחר שרבו הדעות בזה, אין צורך להקפיד דווקא על כיוון כזה או אחר. יש מקפידים שהרגלים לא יהיו לכיוון הפתח כיון שכך היא דרך הוצאת מת מחדר ויש חוששים בזה לסימן רע.

מקורות:

ראה מה שכתב בערוך השולחן (סימן ג סעיף יג) "ואנחנו אין נזהרים בזה ואנו תופסים כהטור לדינא ועוד דיש מחלוקת בין הגדולים אם בין צפון לדרום הכונה ראשה ומרגלותיה או רוחב המטה ולפ"ז נפל הך דינא בבירא"

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    אם חשבתי שצריך לישון עם ראש לצד צפון כבר מספר שנים וישנתי כך – זה נחשב לי כנדר שצריך להתיר?
    תודה רבה ושבת שלום :)