תפילה לחולה

אדם שלא מתפלל שלוש תפילות בגלל שהוא חולה בתשישות נפשית ומחלת עצבים ואחרי סיום תפילת עמידה מרגיש חולשה נפשית
האם לכל הפחות יתפלל תפילה אחת ואיזה תפילה עדיף גם מפני האריכות של תפילת שחרית וסדר ההשכמה בבוקר שמקשה על הנפש לא מחמת חוסר רצון רק מחמת חולי נפש עצביי עדיף לברור תפילת מנחה וגם זה רק עד תפילת יח בלי הלשם יחוד והאריכות של תחנון וכו אעפ שיש בכך סגולות רבות ואולי מחמת שאין הנל יכול לקיים את כל ההוספות מתרשל עוד יותר

למרות שאם היו אומרים לו בודאות תיענה בתפילתך היה משתדל יותר להתפלל כל זה מחמת שראה שימים ושנים התפלל ולא נענה ועתה אין עוד כח בכלל לנסות להתחיל בקיצור סלט

אדם שתועה במדבר כיצד יתיר את נדרו

תשובה:

שלום רב

אתחיל עם מה שסיימת כי זה הכי מפתיע… שנים אתה מתפלל ולא נענה?! חיים יש לך? בריאות יחסית יש? אני מבין שאתה רוצה שלווה נפשית אבל אני מניח ששאר מערכות הגוף פועלות אצלך כהלכה! אוכל יש? תחשוב על הדברים, אתה יוצא מנקודת הנחה שיש דברים שמובנים מאליהם ומגיעים לך גם סתם כך והתפילה זה על הצ'ופרים… זה לא נכון.

לעצם השאלה, יש בתפילה חלקים חשובים יותר ופחות, אם קשה לך להתפלל במנין תתפלל ביחידות שזה קצר יותר יותר, תוכל לומר רק ברוך שאמר אשרי וישתבח ומשם עד סוף שמונה עשרה, אבל לא לוותר בשום אופן על שלוש תפילות ביום בטח לא על שחרית ומנחה.

רפואה שלימה.