מכירת חמץ באופן עצמאי

יש לסבתי מטפלת מהודו. האם ואיך מותר לי למכור לה את החמץ שברשותי?

תשובה:

שלום רב

מאוד לא כדאי לערוך מכירת חמץ באופן עצמאי לגוי, כיון שקצת מורכב לערוך קנין שיהיה מועיל מהתורה לכל הדעות, למשל יש מחלוקת בגמרא אם רק כסף קונה לגוי או רק משיכה וכו', לכן רב העורך מכירה עושה עם הגוי כל מיני סוגי קנינים ומסביר לו היטב את מהות המכירה ועורך איתו חוזה שיהיה תקף על פי דין וכו', ואלו דברים שלא תדע לעשות בעצמך. בימים עברו כשהיהודים היו נפוצים על פני כל תבל, היתה מציאות כזו שיהודים מכרו חמץ באופן עצמאי לשכניהם הגויים, אבל כיום שניתן לערוך את המכירה בצורה מהודרת אצל רב, לא כדאי להכנס לזה. אגב את המכירה ניתן לערוך גם כאן באתר, ראה בדף הבית.