שותפות יששכר זבולון

איך זה עובד? האם מי שלומד מקבל שכר כראוי או שמקבל רק חצי מהשכר?
ב'- ראש כולל שמחתים אנשים על ההסכם יששכר זבולון עבור אברכי הכולל הם חלעליו האחריות אם אברכים לא לומדים?.

תשובה:

שלום רב

על הנדון האם הלומד מפסיד משכרו בגלל ההסכם ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.

באופן עקרוני ודאי שאחריותו להחתים על הסכם שהוא משתלם למשלמים הזבולונים, כמובן שאין איסור על הלומד לשוחח רגע אחד, אלא הלימוד הוא כפי שמקובל אצל אברך תלמיד חכם השוקד על לימודו בהתמדה. בכולל שעל יד בית הדין נתיבות חיים יושבים אברכים בשקידה מיוחדת ולומדים בהספק עצום תחת תוכנית שלימה של בחינות מקיפות עד להכשרתם כדיינים מובהקים בישראל.

בהצלחה רבה