שאלה בעניין בעל שעזב את הבית

מזה 3 חדשים בעלי עזב את בתנו המשותף ועבר להתגורר עם אימו, שעל פיה ישק דבר והמטפלת שלה בדירה מתחתי, מסרב בתוקף לדבר איתי ולפרנס אותי או לשלם תשלומים שוטפים לתחזוקת הבית ואינו מוכן לשמוע אפילו את שמי (ציטוט מפיו לפונים אליו) הצעתי לו להתגרש או לחזור לבית, אך גם לזה אין תגובה.
מצבי הנפשי והכלכלי קשה מאוד. מה עלי לעשות.

תשובה:

שלום רב,

אין לי כל כך מה לומר לך כשאיני מכיר את הפרטים. אבל באופן כללי, ודאי שאת יכולה לפנות לסעד משפטי, בודאי שבית הדין לא יניח לו להמשיך בצורה כזו. אם את מציעה לו להתגרש או לחזור לבית, הוא יהיה חייב לקבל את ההחלטה באופן מיידי. ביה"ד הרבני יכול לכפות עליו לקבל החלטה כזו, עם סנקציות וכו'. ובדאי יחייבו אותו לשלם גם מזונות האישה ותשלומים שוטפים שגם את זה יחייבו אותו לתת מיידית.