מכירת חמץ במקום העבודה

שלום,
יש לי אוכל בארון במשרד במקום העבודה, והייתי רוצה למכור את האוכל במסגרת מכירת חמץ.
האם יש דרך למכור את החמץ למרות שהארון שייך כמובן למקום העבודה ולא לי?

תודה

תשובה:

שלום רב

אתה יכול למכור את האוכל גם אם הוא נמצא בארון שאינו שלך, לכתחילה כדאי כן להשכיר את המקום של החמץ לגוי וזאת משום שבמכירה לגוי פועלים כמה אופני קנין כדי להבטיח שהמכירה תתקיים לכל הדעות העוסקות בדרכי הקנין המועילים ביהודי ובגוי, לכן אם תוכל לקחתו הביתה ולמוכרו שם בארון של החמץ – עדיף.