לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יש חשיבות לתפילה ביחידות?

ידוע כח ומעלה של תפילה בציבור אבל אם אדם נאנס ולא יכול עד כמה מועילה תפילת יחיד
האם זה רק כדי לצאת ידי חובה בתפילות שחרית מנחה וערבית או שגם ץפילת יחיד יכולה להתקבל ואיך
בשם החסד לאברהם שמעתי בשיעור שאם רק מוציא קול בכי מועיל שהתפילה תעלה כמו שכתוה כי שמע ה קול בכיי
אבל עד כמה כדאי להשקיע בזה ולהתפלל ג ץפילות אם זה רק יחיד

תשובה:

שלום רב

חז"ל אמרו חזקה על תפילה שאינה שבה ריקם, כך שגם אם מעלת הציבור רבה עד למאוד, כל תפילה יש לה חשיבות עצומה. מעבר לכך להמנע מלהתפלל זו לא אופציה בכלל כיון שיש חיוב גמור על כל אדם להתפלל שחרית מנחה וערבית, וכמו שאדם לא יכול לבטל מצות נר חנוכה או כל מצוה אחרת שהיא מדברי חכמים כך גם לגבי התפילה. אולם אין ספק שיש לעשות כל מאמץ להתפלל בציבור כדי שיתקבלו תפילותינו לפני אדון כל.

בהצלחה