אם יש חשש קידושין בהצעת נישואין

שלום רב,
לחבר שלי היה מקרה כזה, הוא הכיר מישהי שנתיים בערך והגיעו למצב שהם רצו להתחתן הוא הציע לה נישואים עם עד 1 וטבעת הוא לא אמר לה כלום בהצעה היה שלט שרשום עליו "התנשאי לי" וזהוא היא קיבלה ממני את הטבעת כעבור כמה חודשים הזוג נפרד וכל אחד פנה לדרכו מה הדין של הבנאדם הזה? אם הוא הכיר מישהי חדשה יכול להתחתן בלי בעיה?

עוד שאלה האם יש עניין לעשות טקס חינה? אם הזוג לא כל כך רוצה?

תשובה:

שלום רב,

אין חשש קידושין בנתינת טבעת בהצעת נישואין. כל מהותו של הצעת הנישואין, זה הצעה של הגבר או החלטה משותפת שהם הולכים לקראת נישואין שיבואו במועד מאוחר יותר. כלומר, בפירוש הם יודעים שהנישואין והקידושין הם לא כעת. לכן גם נתינת הטבעת אינה אלא מתנה סימלית ולא משהו שיכול לעשות "קנין" או קידושין.

אין חובה לעשות טקס חינה, לכן אם הזוג אינה רוצה, אינם חייבים לעשות זאת.