כמה וועד בית יש לשלם על חניונים ומחסנים שהפכו ליחידות דיור

מס' שכנים בבניין בנו (בהסכמה ובתשלום ליתר השכנים) יחידות דיור. יחידות דיור אלו משתמשות רק בקומת הכניסה לבניין ובשירותים השוטפים בלבד (כגון תיבות דואר פחי אשפה וגינון).

1. שטח הדירות המקוריות הינו 70-90 מ"ר ושטח היחידות הינו כ-30 מ"ר.
א.מה חלקם של יחידות אלו בתשלום ועד הבית ביחס לדירות המקוריות בבנין?
ב. דייר שבנה יחידה אחת כפולה בגודלה . כמה ישלם?
3. האם ישנו הבדל אם יחידת הדיור הושכרה למגורים לדייר זר או שהיא משמשת את אחד הדיירים המקוריים בבנין להרחבת דירתו המקורית לצורך עסקו?

תשובה:

שלום רב,

לגבי דירות בחנייה, יש דיינים שסוברים שהם חייבים לשלם מלא. יש סוברים שהם חייבים לשלם בהתאם לגודל במ"ר ביחס לממוצע של דירה רגילה בלבד ורק בהוצאות חשמל וניקיון ולא מעלית.

למעשה יש להתפשר ולהגיע להסכמת הדיירים לחייב אותם בהתאם למ"ר וכדו'.

לסוברים שיש לשלם לפי מ"ר יש לשלם גם אם משתמש בדירה לצורכי דירתו. לסוברים שכל יחידה חייב בתשלום מלא, הרי זה תלוי אם הדירה משמשת כנספח לדירה. ולכן מסתבר שאם משתמשים בה לארח ילדים נשואים אין חובה לשלם ואם משתמשים בה לצורך עסק יש לשלם.

מקורות:

הדעה שיש לשלם רק לפי יחידות היא של הגר"נ נוסבוים שליט"א. הדעה שיש לשלם לפי מ"ר היא של הגר"מ שפרן שליט"א.