אישה שמקיימת קשר אישות במהלך תקופת טרום הגיור, אם יש מניעה לגייר אותה

שלום לרבנים.
גויה שמתגיירת ובמהלך הגיור מקיימת קשר עם יהודי ו/או עם גוי כולל מגורים משותפים ויחסים אינטימיים.
האם הגיור תקף בסופו של דבר ?
(בהנחה שהגיור מתבצע ע"י גורמים מוכרים ומוסמכים ע"י הרבנות) .
ושאלה נוספת אם הרב המגייר גילה על הדברים האם עליו לדחות את האישה מלהתגייר ולהפסיק את התהליך או לא .
תודה מראש ותבורכו

תשובה:

שלום רב,

לגבי יחסי אישות עם יהודי בודאי אסור לה. אולם יחסי אישות עם גוי מותר לה להמשיך עד הגיור בפועל. וגם אם נודע על כך לרב המגייר אין מניעה לערוך לה גיור. אם כי, בודאי יש לכך השפעה על האמינות והשכנוע שהיא משכנעת שאכן כוונתיה בענין שמירת המצוות הן רציניות.

מקורות:

ראה בכתובת (לז,א): "תניא הגיורת, והשבויה, והשפחה, שנפדו ושנתגיירו ושנשתחררו יתירות על בנות ג' שנים ויום אחד צריכות להמתין ג' חדשים, דברי ר' יהודה, [=כדי שנוכל לראות שאינה בהיריון מלפני גיורה]. ר' יוסי מתיר ליארס ולינשא מיד….אמר ליה, הכי אמר רב ששת: שראוה שנבעלה. אי הכי מאי טעמא דר' יוסי? אמר רבה, קסבר ר' יוסי אשה מזנה משמשת במוך שלא תתעבר. בשלמא גיורת – כיון דדעתה לאיגיורי מנטרא נפשה, שבויה נמי – דלא ידעה היכא ממטו לה". כלומר, מדובר שראינו שהיא נבעלה, ולדעת ר' יהודה זוהי הסיבה שעליה להמתין ג' חודשים עד שתוכל להנשא עם יהודי. ולדעת ר' יוסי אין לה צורך להמתין שלשה חודשים. מאחר שהיא מתכוונת להתגייר. ובודאי א נזהרה שלא לשמש באופן שהיא תכנס להיריון.
כלומר, עולה מדברי הגמרא שלמרות שראינו שהיא נבעלה בתקופה שהיא כבר מתכוונת להתגייר, אין כל מניעה לגייר אותה. שאם לא כן, מדוע גיירו אותה.