צניעות בפגישות שידוכים / אכילה לפני ערבית / נדרי צדקה

שלום וברכה לכבוד הרב :)

מספר שאלות לכבודו

1. מותר לדבר עם שידוך דרך אתר אינטרנט/טלפון בלילה?
2. מותר להיפגש עם שידוך רק במקום עם אנשים נוספים כמו מסעדה? -עד החתונה? מה לגבי טיילת שלפעמים אנשים עוברים בה ולפעמים לא?
3. האם זה נכון שאנחנו עוברים על איסור דאורייתא כשאנחנו אוכלים בשר? מכיוון שלפי הבנתי, וקצת ראיתי עד שעצמתי את העיניים מהזוועות, על ההתעללות שעוברות החיות – כגון שמרחיקים את הנולדים החדשים מהאם בתוך רגעים ספורים.
4. בתפילת ערבית, במקרה שאני לא מתפלל בבית כנסת, האם אפשר לשים שעון ולאכול חצי שעה לפני צאת או בהמשך? אם כן, כאשר השעון מצלצל, האם אפשר לעשות הערכה במידת הצורך לשעון? :)
5. אם היו תרומות מעברי שתרמתי רק עקב חוסר נעימות להגיד לא, אפשר להתקשר אליהם ולבטל? נגיד שהם מסכימים, התרת נדרים תעזור לי במקרה כזה?

עד לפעם הבאה – תודה רבה כבוד הרב! אשריך ואשרינו שזכינו להיות בנים למקום!

תשובה:

שלום רב,

1. מותר.

2. מותר, אבל רק במקומות שאנשים עוברים. במקומות שאנשים אינם עוברים, יש איסור יחוד.

3. ממש לא. לא עוברים על שום איסור לא דאורייתא ולא דרבנן. ויאכלו ענווים וישבעו!
4. אכן כן שעון מעורר נחשב כשומר וניתן לסמוך עליו כדי לאכול לפני ערבית.
5. אם תרמת בהגבלת זמן אין לבטל לפני סיום הזמן, אך אם לא עשית הגבלת זמן, מראש לא היתה כוונתך לעולם ואתה יכול לבטל בכל עת.

4.