מדוע יש שמחמירים בחמץ שעבר עליו הפסח

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם יש עניין לא לקנות מוצרים שהם חמץ גמור או תערובת חמץ מיד לאחר הפסח?
אם כן מתי כן אפשר לקנות אותם?
ומה לגבי כשרות מהודרת הנקנית מיד לאחר הפסח?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אם אתה רוכש את המוצרים ממקום שעשו מכירת חמץ כדבעי, אין כל בעיה בענין איסור חמץ שעבר עליו הפסח. יש אנשים אנשים המקפידים שלא לרכוש חמץ לאחר הפסח כלל, שמא המכירה לא היתה כראוי, ונמצא שהוא אוכל חמץ שעבר עליו הפסח האסור באיסור דרבנן. אולם רבים הסוברים שגם אם אינם רוצים להשאיר אצלם בבית חמץ ואינם רוצים לסמוך על המכירה, ודאי שאל ניתן לפקפק על המכירה שעשו בעל החנות, וניתן לאוכל את החמץ לאחר שעבר עליו הפסח.

כך גם נוהגים כל גופי הכשרות המהדרין, שם מאשרים להשתמש במוצרים שנמכרו בפסח.