ייחוד במשרד

שלום הרב
אני מתחילה עבודה חדשה בתחום התכשיטנות
אני אמורה לעבוד במשרד לבד ובקומה לבד בלי אף אחד רק אני והמכונה לייצור ( יש מצלמות בחדר שיתעדו הכל)
מידי פעם יצטרכו לעלות לראות את המוצרים
גם הבוס ( עבודה מול אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות )
מה עלי לעשות בשביל שלא יהיה חס ושלום מצב של ייחוד ?
אשמח אם תוכל לענות לי על כך
תודה
תשובה:
שלום רב.
כיון שהפתח פתוח, ומן הסתם בעלך נמצא בעיר, ויש מצלמה שמסריטה כל הזמן, ומן הסתם יכול להיות שמישהו יגיע, יש להקל.
מקורות:
ענין זה נחלקו הפוסקים. יש סוברים, שההיתר של "בעלה בעיר" או "פתח פתוח לרשות הרבים" [כניסת לקוחות מידי פעם] אינו נוהג באופן שהגבר והאשה רגילים לשהות הרבה יחד  ויש ביניהם יחסי ידידות וקירבה. ויש שהקלו בזה, ולכן בעת הצורך המיקל בכך לצורך פרנסה ש לו על מי לסמוך. ראה שו"ע אבהע"ז סי' כב סעי' ט. והנה, בחלקת מחוקק ובית שמואל שם נקטו, שכשם שההיתר של בעלה בעיר אינו נוהג במי שליבו גס בה [והוא רגיל לשהות בקירבתה בידידות], כך לא מועיל מה שלקוחות נכנסים ויוצאים באופן מזדמן. אולם, הט"ז והברכי יוסף שם חולקים וסוברים שאף על פי שההיתר של בעלה בעיר אינו נוהג באופן זה, ההיתר של לקוחות הנכנסים שייך בזה, כיון שבאופן זה היא נרתעת יותר מלבוא לידי עבירה, וכדבריהם פסק בשו"ת ציץ אליעזר ח"ו סי' מ פרק יב, וכן מצדד בשו"ת שבט הלוי ח"ה סי' רג.

על ההיתר במקום המוקף מצלמות שמסורות ביד הבעל בכל עת שירצה, ראה כאן.