האם מותר לי לקבל את פרנסת חברי שהמעביד מפטר אותו לצורך עבודתי

שלום כב' הרבנים
אני עובד במשרד בתור מזכיר ביחד עם עוד אחד דהיינו אני לפנה"צ והוא אחה"צ
עכשיו ההנהלה החליטה שזה לא טוב עבורם, מכיון שכל אחד לא גומר את עבודתו ואז ממשיכה למחרת, והם רוצים אחד לכל היום שיי' אחראי להכל, נתנו לי שני ברירות או שאני לוקח את הכל ואז השני יפוטר, או שהם מפטרים את שנינו ולוקחים אחד חדש לכל היום, הם לא רוצים לתת את האופצי' לזה מאחה"צ, לטענתם הוא לא מספיק טוב למשרה זו. השאלה האם יש מן היושר וירידה לפרנסת חבירו באם אני לוקח הכל ואז ההוא יפוטר?
או שמותר לי במצב זה לכתחילה לקחת את המשרה לכל היום שמבחינה כלכלית תעזור לי מאד.יודגש באם אני לא לוקח את המשרה שנינו מפוטרים ולוקחים שלישי לכל היום, אשמח לתשובתכם המהירה כי אני חייב לתת תשובה
בברכה

תשובה:

שלום רב,

בכל מצב אין כאן בעיה של יורד לפרנסת חברו. אפילו אם הם היו באים בהצעה אם אתה מוכן עבוד גם אחה"צ משום שהם מרוצים יותר מעבודך, זוהי זכותם, וזכותך לקבל את עבודתו. אולם במקרה זה הדבר ברור יותר שאין לך כל בעיה, שהרי הם לא הותירו בפניך ברירה. ובעצם השני יפוטר בכל מצב. כך שואדי שאין לך כל בעיה להמשיך להחליף את עבודתו גם אחר הצהרים. אולם למען השלום, אולי כדאי לבקש מהם שזה ייעשה בצורה ברורה מצידם, ולא ייראה כאילו אתה זה שגרמת לו לעזוב.

שיהיה בהצלחה