קידושין ללא מנין – המשך

"בס״ד
שלום הרב,
אני וחברתי החלטנו בשעה טובה להתחתן. האולם בן החלטנו להתחתן יהיו פנוי רק עוד חצי שנה, ואין באפשרותנו להתחתן במקום אחר. האם מותר לנו להתחתן ברבנות (ע״מ לא לדחות הכל בחצי שנה), ולאחר מכן באירוע לעשות חופה עם שבירת הכוס, מסירת הטבעת ו7 ברכות (בלי שם אדנות כדי שלא תהיה ברכה לבטלה, כמובן, אלא לשם הטקס בנוכחות האורחים)?
כך שנהיה נשואים כבר מעכשיו, אבל נוכל להנות גם מהאווירה של הקידושין עצמם בנוכחות אורחינו?
בברכה וכל טוב,

תשובה:

שלום רב,

א. לגבי שאלתכם הקודמת, אין אפשרות לערוך קידושין ברבנות בלי חופה וברכות, אסור לעשות זאת. וכשמברכים צריכים מנין. [ראה מגילה כג,ב וכתובות ח,א שברכת חתנים חייבת עשרה, ונפסק בשו""ע אבה""ע סי' סב סעי' ד'].

ב. אולם אם אתם עושים הכל עכשיו ברבנות כדבעי כולל כל הברכות, אין בעיה אח""כ לערוך טקס ""עקר"" בלי ברכות, או בלי שם ומלכות, כלומר, בלי ה' אלוקינו. שבירת כוס נוספת אין בעיה, (גם לא של איסור ל תשחית). כמו כן נתינת טבעת נוספת גם היא לא מהווה בעיה כלל.

שיהיה בהצלחה"