טבילת כלים בכלי שחלקו פלסטיק

"בס""ד

יש ברשותי מעבד מזון בלנדר הקערה מפלסטיק והלהב ממתכת. הלהב נשלף. האם רק הלהב נדרש טבילה או גם קערת הפלסטיק?

שאלה קטנה בקבוק פלסטיק וכוסות פלסטיק של תינוקות דורשות טבילה?

תודה
בשורות טובות

תשובה:

שלום רב

1. לא כל כך ברור לי במה מדובר לכן אנסה לפרט: אם מדובר בכלי אחד שחלקו פלסטיק וחלקו מתכת ואופן השימוש בו הוא כשהם מחוברים, למרות שניתן לפרקו יש להטביל את כולו. אבל אם הם שני חלקים נפרדים, סכין המסתובב בתוך קערה כמו ברוב מעבדי המזון, הסכין טעון טבילה ולא הקערה [לפי מנהג העולם שלא להטביל כלי פלסטיק, אף שיש שהחמירו להטבילם ללא ברכה.

2. כאמור המנהג שלא להטביל כלי פלסטיק.

מקורות:

על טבילת כלי פלסטיק, ראה: דינים והנהגות חזון איש חלק ב' יו""ד פ""א סכ""ג וכן דעת הגר""מ פינשטיין זצ""ל בתורה והוראה חוברת א' עמוד 11 וציץ אליעזר ח""ז תשובה ל""ז ושו""ת יביע אומר יו""ד ח""ד סי' ח'. ויש שכתבו שהטובל כלי פלסטיק תבוא עליו ברכה עי' דרכ""ת סי' ק""כ ס""ק י""ד ובשו""ת מנחת יצחק ח""ג סימן ע""ז."