לימוד תורה לנכרים

ערב טוב !
קראתי את תשובתכם בעניין לימוד תורה לנכרים שאסור ללמדם תורה שבכתב אלא א"כ מדובר על
א. שבע מצוות בני נח
ב. תיקון המידות ומוסריות
ואני מצטט
"עם זאת, אין מניעה מללמד גוי חלקים מעשיים בתורה הנוגעים אליו, כולל עניינים של ז' מצוות של בני נח, של תיקון מידות ומוסריות, של ענייני אמונה, וכך הלאה. גויים חייבים בדברים אלו, בתחומים אלו מוטל עלינו להיות "אור לגויים", הן בדוגמה אישית והן בלימוד. אולם, אין ללמד עניינים אלו כלימוד סדיר בגמרא ודברי חז"ל."

שאלתי היא באיזה אופן אפשרי ללמד אותם את החומר הנ"ל האם אפשר לקחת דף גמרא ולתרגמו לשפה זרה בענין יחוד ה' ? או בדיני גזל ? (או כל מצווה השייכת ל7 מצוות בני נח
ואם זה לא אפשרי, האם אפשר להעביר את החומר הנ"ל ע"י סרטונים ושיעורים פרונטלים בצורה פשוטה ללא דפי כתובים ?
חשוב לי מאד לדעת את ההלכה בצורה מדויקת היות והציעו לי לעשות פרנסה מזה

תשובה:

שלום רב

דינים הנוגעים לשבע מצוות בני נח ניתן ללמד אותם גם מתוך הספרות שלנו, אולם יש להזהר שלא ללמד חלקים שאינם נוגעים אליהם ישירות, מטבע הדברים בדף גמרא יש הרבה מאוד ענינים, וגם אם הנושא המרכזי נוגע להם, יש להשמיט את החלקים שאינם נוגעים להם. ראה כאן הרחבה רבה בכל הענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחדד את שאלתי
    האם ישנה אפשרות להכניס ללימוד גם שקו"ט (כמובן הקשורה ברק בנושא 7 מצות בני נח )
    היות וזה מה שהם מחפשים את השכל שבתורה

  2. ראה במקורות שציינתי שנראה שיש להחמיר בזה, אולם כל מה שנוגע כדי לשכנע אותם לקיים את שבע המצוות, ודאי מותר גם אם הדבר כולל ראיות וסברות וכו'.