חתן שרגיש לגלוטן, אם מברכים שבע ברכות

ראשית תודה על האתר הנפלא !
א) אם פוסקים שאכילת חתן וכלה מעכבת 7 ברכות והיינו שאם אחד מהם לא אוכל פת
לא מברכים 7 ברכות ,מה הדין שהחתן נמצא אך לא יכול לאכול פת מחמת שרגיש
לגלוטן ואוכל דברים אחרים האם אפשר לברך ? ( אולי יש לקחת בחשבון למשל בסעודת
חופה עצמה שאם לא יברכו 7 ברכות זה יגרום לתמיהה רבתית ואפי' ייתכן בושה לחתן ולכלה ?
ב) האם כשמברכים רק "אשר ברא" גם מעכבת אכילת פת של החתן והכלה ?

תשובה:

שלום רב,

ראה באוצר הפוסקים (סי' סב ס"ק כה אות ו') שם הביאו מכמה אחרונים שאם החתן או הכלה עצמם אינם אוכלים פת אין מברכים שבע ברכות. ואין כל חולק בזה. וראה גם בשו"ת יביע אומר (ח"ו אבה"ע סוף סי' ט'), שכך הביא בשם הסבא קדישא, שעל החתן והכלה אין חולק שאם הם עצמם לא אוכלים פת שאין מברכים ז' ברכות. כך שלא נראה לי שיש פתרון סביר בלי שהחתן יאכל פת או לפחות משהו משיבולת שועל, כפי שהם עושים בפסח. [אם לא היה להם פתרון כזה, הייתי אולי מהרהר בקול על פתרון אחר, אבל מאחר שיש אפשרות אחרת, אין ספק שהברירה היא או שיאכל פת משיבולת שועל, או שלא יברכו ז' ברכות].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לילה טוב!
    הרב משה לוי זצ"ל בברכת ה' ח"ד פרק ה הלכה ו כותב שגם אם החתן והכלה לא אכלו כזית לחם מברכים להם שבע ברכות. עיין הערה 28. וגם לפי הרב עובדיה בשו"ת יבי"א הנ"ל מספיק או שהחתן יאכל פת או הכלה ולא חייב שתיהן.
    בברכה,
    ויקטור בוחניק רחובות