ביקור בבית העלמין בשה הראשונה לפטירה

שלום רב
אמא שלי נפטרה לפני כחודשיים ברצוני לדעת מתי אני יכולה לעלות לבית העלמין מאוד קשה לי ואני מרגישה שאני חייבת לעלות,אמרו לי שאני יכולה בערב ראש חודש אבל האם ניתן לעלות מתי שרוצים?
אשמח לדעת יותר על ההלכות

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני לא עולים לקבר בשנה הראשונה לפטירה, וזאת משום שהנפטר טרוד באותם ימים בכפרה על חטאיו ואינו פנוי להזדקק לסייע לנו שיתקבלו תפילותינו לפני הקב"ה, אולם, מי שמרגיש שקשה לו מאוד הפרידה יכול לעלות לקבר, ובלבד שלא יפנה שם בשום בקשה ותפילה על עצמו אלא רק בצרכי הנפטר באמירת תהילים וכדומה, באופן כזה אפשר לעלות מתי שרוצים ולאו דוקא בערב ראש חודש, למעט כמובן שבת וחג ושאר זמנים שלא עולים בהם לקברים.

חשוב לדעת, שמהרגע שנשמתו של הנפטר יוצאת מגופו, עיקר הקשר איתו הוא בדברים שבקדושה, כלומר, כאשר את מרגישה שיש לך רצון מיוחד לקשר עם אמא, הפתרון אינו דוקא לעלות לקבר שם נמצא גופה, אלא תעשי מעשה טוב לעילוי נשמתה, פרק תהילים, מתן צדקה, התחזקות באיזו מצוה שלא דקדקת בה די הצורך ובכך תעשה לה עונג בל יתואר ונחת רוח בעולם הבא.

בשורות טובות!