לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איסור בורר בהפרדת גרעיני פרי מתוכו

שלום כבוד הרב!
1)האם מותר לאכול תפוז/קלמנטינה בשבת שאני מוציאה להם את הגרעינים האם זה נחשב לבורר?ואם כן באיזה דרך כן אפשר לאכול?

תשובה:

שלום רב

בהלכות בורר יש שלושה כללים שבהתקיימם אין איסור כלל: לברור ביד ולא על ידי כלי המיועד לברירה, לשימוש מידי, ומה שנוגע אלינו – אוכל מתוך פסולת ולא פסולת מתוך אוכל. כלומר להוציא את הגרעינים מהפרי ואז לאכול אסור, שהרי את שולפת את הגרעינים מתוכו, ולכן הדרך היחידה היא להכניס את הפלחים בפה ולפלוט את הגרעינים ליד או לתוך נייר טישיו.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במשנה ברורה בסו"ס שכא מדובר על גרעין שלא ניתן לאכול את הפרי איתו כמו גרעיני אפרסק וכדומה, שבזה יש את ההיתר המיוחד של קילוף, וכפי שציינת החזון איש החמיר גם בזה, בגרעיני קלמנטינה נדמה שגם המשנה ברורה יחמיר.