קידושין שנעשו ללא הסכמה

אני נשואה. לפני כ-10 שנים עשיתי שירות לאומי בתיכון. במהלך אחד השיעורים בו סייעתי לתלמידים, תלמיד אחד ברגע שיעמום ושחוק שלף טבעת מאצבעו לעיני תלמידים אמר "הרי את…" שם את הטבעת על אצבעי ללא הסכמתי והוציא אותה. כמובן שהבעתי מורת רוח וכעסתי עליו. הדבר מטריד אותי.

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שזה באמת מטריד. אם אין עדים שיכולים להעיד על כך, למעשה אינך נאמנת להפקיע את עצמך מבעלך. כנשואה היום את משועבדת לו [הכוונה במובן שאינך יכולה לצאת ממנו ללא הסכמתו] ולכן באמירה כזו שבעצם יתכן שאת מקודשת למישהו אחר, את מפקיע את עצמך מבעלך, ולכן אין לך נאמנות על כך [ראה נדרים צ,ב].

אבל לעצם הענין כדאי להתקשר ולברר היטב את הפרטים, האם היו עדים כשרים נוכחים במקום, האם הבחור החזיק כל הזמן את הטבעת, או שהוא הניח ואח"כ לקח שוב. ועוד כמה שאלות.