שריית ירקות במים

שלום כבוד הרב!
בערב שבת היה מונח כרוב בתוך קערה עם מים
האשה לקחה חלק מהכרוב לסלט בארוחה לליל שישי ואת השאר העבירה לתוך קערה עם מים נקיים כדי לשמור לארוחה למחרת בבוקר
האם נהגה כהלכה?

תשובה:

שלום רב

האיסור של שריית פירות וירקות במים בשבת, אמור רק כאשר יש עליהם פסולת ניכרת וההשרייה נועדה להסרת הפסולת, דבר האסור משום מלאכת בורר. אם אני מבין נכון כאן הכרוב כבר היה נקי וההשרייה היתה רק כדי שלא יכמוש, ובכך אין איסור. כרוב לא נובט במים.