לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מענה לטלפון בשבת לצורך טיפול בחולה

אימי אשה מבוגרת במצב סיעודי בבית אבות ואני אפוטרופוס שלה איננה מדברת ומתקשרת, אני הקרוב היחיד שנמצא בקרבתה. שאלתי היא: במקרה שנצרכים לאשפזה ביום שבת, ומבית האבות מתקשרים לידע אותי האם מותר לי לענות על מנת שאגיע לבית החולים?

תשובה:

שלום רב,

אם הנושא הוא רק ליידע אותך, כדי שתדע שאמך התאשפזה, אסור לך להרים את הטלפון. אולם אם הם זקוקים לך על מנת לאשפז אותה, ודאי הינך חייב להרים את הטלפון כדי לסייע באישפוזה שבודאי כרוך בפיקוח נפש.

הרבה בריאות