מה עושים ביום הולדת?

בוקר טוב!
האם יש עניין ביום הולדת שלך עצמו?
או שזה סתם יום של הזדמנות לחשבון נפש,תפילות והלתרכז בעצמך ע"מ לבנות יותר את האופי ובניין האישיות שלך?
* האם ביום הזה כדאי לעשות דברים מיוחדים,כמו 3 תפילות ביום,עליה לקברי צדיקים,התנדבות ועוד?
ומה לגבי ציון יום הנישואים?
תודה רבה..יום טוב

תשובה:

שלום רב

יום הולדת מותר לחגוג אותו אם רוצים, אולם מבחינה יהודית עיקרו מיועד לחשבון הנפש מצד אחד ופישפוש במעשים, ומאידך הודיה לה' יתברך על עוד שנה טובה שנתן לנו. כמו כן, הוא יום מסוגל מאוד לתפילות, וכפי שדרשו על הכתוב: "בני אני היום ילידתך שאל ממני ואתנה" כמובא בספרי חסידות.

שנים טובות ומאושרות!