טבילה בכלים שגמר מלאכתם על ידי ישראל

מה הדין בכלי זכוכית [כוס קטנה] שמיוצר בחו"ל על ידי נכרים, וכאן בארץ משווק של כלי כסף שהוא יהודי, מדביק לו קישוט מכסף, ומוכר אותו באריזה מיוחדת שלו, האם זה נקרא כלי של גוי, או שהולכים אחר גמר הכלי, ונקרא של ישראל, ופטור מטבילה.

תשובה:

שלום רב

מסתבר שזה נקרא שגמר מלאכתו על ידי הישראל, כיון שהכוס כשהיא בפני עצמה שוויה זעום ביותר ועיקר חשיבותה ושימושה הוא מחמת הקישוט הזה העשוי כסף. וממילא אין צורך בטבילה.