איזה הוא בן עולם הבא?

בס"ד
"איזהו אינו בן העולם הבא":
ראיתי במשנה כל מיני דוגמאות למי שאין לו חלק לעולם הבא. המחלל את הקודשים, והמבזה את המועדות, והמפר בריתו של אברהם אבינו, והמלבין פני חברו ברבים, והמגלה פנים בתורה ועוד.
במצב הזה שלא עשה תשובה, האם צריך את כל הנ"ל במצטבר כדי שלא יהיה חלק לעולם הבא או שבמידה ויש לו את אחד מאלו הנמנים במשנה אזי כבר אין לו חלק לעולם הבא?

תשובה:

שלום רב

ודאי כוונת המשנה שדי באחד מהם לבד. אולם אין לנו להכנס לפרטי הענין כל עוד ניתן לעשות תשובה כדאי שפשוט נעשה זאת, וכמאמר הידוע "כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן"!!!