טבילת כלים בצלחת של מיקרוגל

האם יש צורך לטבול את צלחת הזכוכית של המיקרוגל? (למרות שלא מניחים עליה את המאכל ישירות)

תשובה:

שלום רב

יש להטביל.

מקורות:

לדעת הגרש"ז אויערבך [הובא בס' טבילת כלים עמ' נה] כלי שמשתמשים בו שלא בהפסק של כלי אחר, אלא רק בהפסק ניילון או נייר אפייה וכדומה, חייב טבילה, וכיון שלעיתים מכניסים למיקרוגל מאכל שעטוף רק בניילון ואינו מונח על גבי צלחת [כמה פרוסות לחם וכדומה], יש להטביל.