כלי שיש עליו מדבקה לנוי – כיצד טובלים אותו במקווה?

אשתי קנתה בקבוק בשביל למלאות בו מים קרים שיהיו במקרר, כאשר כל הענין שלה בבקבוק הוא המדבקות שיש עליו שנותנות לו מראה מיוחד. אם המדבקות ירדו לא יהיה טעם לשימוש בבקבוק זה דווקא. השאלה היא האם יש אפשרות להטביל אותו כך, האם ניתן להחשיב את המדבקות כחלק מהבקבוק עצמו.

תשובה:

שלום רב

אם המדבקות אכן מיועדות לכך כדי להשאר על הבקבוק כחלק מנויו וצורתו, אפשר לטבול אותו עם המדבקות, ומשום שהם חלק ממנו ממש, ואף אם אינם חלק ממנו, תקף כאן הכלל שכל לנאותו אינו חוצץ. אבל אם בדרך כלל אנשים מסירים מדבקות אלו ורק אתם משום מה מעונינים בהן, נראה שצריך להסיר, אלא שאם מדבר בבקבוק פלסטיק תוכלו באופן זה לסמוך על הסוברים שפלסטיק אינו חייב בטבילה.

בהצלחה