גמגום בתפילה / ברכה שנאמרה בשיבוש

שלום, יש לי קצת בעית גמגום לפעמים בתפילה (עמידה) ולפעמים יוצא שהחתימה שלי נשמעת ככה: מגן… מגן ..מגן אברהם, מגן אברהם (הפעם השניה היא כי אני לא שומע טוב ולפעמים נשמע לי ״כאילו״ אני לא מוציא טוב את התיבות,, אז לפעמים אני חוזר),
האם שזה קורה לי שייך פה ״הפסק״ (כי ממא נפשך יש פה מילים מיותרות) אוו שבגלל שזה צורך הברכה זה בסדר.. ?
ועוד שאלה: האם שאני מסתפק אם חתמתי טוב את הברכה [מצד הגייה נכונה-] האם שיך לברך שוב? [האם ספק ברכות להקל זה דווקא בשאר ברכות, אבל בעמידה בגלל שאם באמת לא הגיתי טוב את המילה(או שאר ספק שיכול להתעורר לאדם), אז לכאורה כל הברכות הבאות יהיו לבטלה ואז אמרינן שגם בספק חוזרים מהטעם הנ״ל, אוו שלא שנא ברכות עמידה משאר ברכות שספקם להקל?]

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

א. אין כל בעיה עם הגימגום בתפילה, כך אתה מדבר וזה מצויין, ואין כאן כל הפסק.

ב. באופן כללי אכן הספק שלך נכון ונחלקו בכך הדעות באדם שאינו זוכר באיזו ברכה הוא אוחז אם שייך דין ספק ברכות להקל מהטעם שהזכרת, אולם בנושא שלך זה כלל לא נוגע, כיון שאדם שחותם אלא שאומר אתהמילים בצורה קצת משובשת ומבליע איזו אות, עדיין הוא יוצא ידי חובתו, וממילא אין צורך לחזור על הברכה.

שתדע תמיד רק טוב!

מקורות:

על המחלוקת הנ"ל ראה מה שכתבנו כאן.