האם יש ענין בגידול פיאות על פי הקבלה?

בס״ד , שלום לרב , איפה המקור מדעת הארי שבגידול הפיאות יש דינים קשים ? כל שמעתי מרב ספרדי מאוד מכובד, וכן נהגו הספרדים מכובדים כמו הרב יצחק כדורי זצ״ל, וכן הרב עובדיה זצ״ל והגאון בן ציון זצ״ל,וכן רבותיהם והמון מהספרדים , כולל היום הרב בן ציון מוצפי ועוד רבים… אשמח לקבל את המקור , שוב תודה רבה

תשובה:

שלום רב

דוקא באר"י הק' מדגיש שיש ענין רב בגידול פיאות כמובא בדברי תלמידו הרח"ו במחברת הקודש בשער השבת, ובשער המצוות פ' קדושים כתב, שהיה האר"י מניחם שישתלשלו ויגדלו ויצמחו ולא היה גוזרם במספריים עד שיבואו לגבול הזקן, לכן יש מקובלים שמניחים את הפיאות מאחורי האוזן שלא יתערבו שערות אלו באלו, אמת שבשער המצוות שם כתב שבפיאות הראש יש דינים אלא שאסור לקוצצם כי אסור לאבד את הדינים לגמרי ויש להשאיר אותם בשורשם שהוא בפיאת הראש.